Toimintaa

 

Lomalle Äijälän Taloon! Äijälän Talo ja puutarha tarjoavat virkistäviä elämyksiä maalaisympäristössä vain 5 km Jyväskylän keskustasta. Lyhytaikaiset asumispalvelut ja ohjatut lomat sopivat esimerkiksi päiväaikaista tukea tarvitseville vammaisille, muille apua tarvitseville sekä heidän läheisilleen. Lomalla voi viettää aikaa rentoutuen, pirtin ja puutarhan töihin oman kiinnostuksen mukaan osallistuen. Tarjolla on ohjattua toimintaa, kuten esimerkiksi luontoliikuntaa, eläintenhoitoa ja makkaranpaistoa kodassa sekä vuodenajasta riippuen myös aistipuutarhaan tutustumista ja jousiammuntaa. Kädentaidoissa hyödynnämme itse kerättyjä luonnonmateriaaleja. Teemme asiakkaiden toiveista retkiä muun muassa Äijälänsalmen lintutorniin, Kuokkalan kartanoon sekä Viherlandiaan. Lomalle ja lyhytaikaiseen hoitoon pääsee kunnan palvelusopimuksella tai omakustanteisesti. Kerro toiveistasi ja kysy myös arkipäiviä!
Äijälän Talossa järjestetään kuntouttavaa työtoimintaa, johon voi hakea oman palveluohjaajan kautta Jyväskylän Työllisyyspalvelun asiakkaana. Kuntouttava työtoiminta tapahtuu pääasiassa kesäaikaan Äijälän Talon puutarhassa, jossa työtehtävät liittyvät puutarhan hoitoon, viljelyyn sekä viheralueiden kunnossapitoon. Myös talviaikaan pystymme tarjoamaan muutaman kuntouttavan työtoiminnan paikan, silloin työtehtävät voivat olla kodinhoitoon, eläintenhoitoon tai kiinteistöhoitoon liittyviä. Järjestämme myös kuntouttavana työtoimintana pienryhmätoimintaa; tiedot ryhmien ajankohdasta, sisällöistä ja osallistujamääristä saat ottamalla yhteyttä Äijälän Talon numeroon: 044-978 2682.
Äijälän talon työ- ja päivätoiminnassa työtehtävät suunnitellaan asiakkaan osaamisen ja tavoitteiden mukaan. Ohjelmassa on muun muassa kädentaitoja, ulko- ja puutarhatöitä, leipomista ja ruoanlaittoa, luontoliikuntaa, retkeilyä ja musiikkia. Autamme talonväkeä eläintenhoidossa ja ruokkimisessa. Kesäisin niityllä vaeltavat lampaat odottavat rapsutuksia. Kanalasta voi kerätä munia ympäri vuoden ja kesy silkkikukkomme nauttii asiakkaiden seurasta. Joulun lähestyessä tonttupajamme valmistaa tuotteita messuja silmällä pitäen. Mahdollisuuksien mukaan voimme ottaa vastaan myös alihankintatöitä. Äijälän talon ja puutarhan työntekijät kokoontuvat yhdessä kahvihetkiin ja ruokailemaan suuren pirtinpöydän ääreen. Talon tarjoamat puitteet edistävät luontevasti asiakkaan sosiaalista vuorovaikutusta ja mahdollistavat kommunikaatiotaitojen harjaannuttamisen turvallisessa ympäristössä sekä lisäävät kontakteja toisiin ihmisiin oman kodin ulkopuolella. Työ- ja päivätoiminnasta vastaa (AMK) sosionomin ja artenomin koulutuksen saanut ohjaaja. Pienryhmässämme asiakkaat saavat yksilöllistä ohjausta, sillä käytössämme on myös apuohjaajia. Äijälän Talon työ- ja päivätoimintaan pääsee kunnan palvelusopimuksella tai omakustanteisesti.
Tähän kirjoitetaan kuvaus palvelusta.
Kysy tiloja ja palveluitamme käyttöösi numerosta 044 978 2682 tai sähköpostilla: aijala@aijala.fi
Tähän kirjoitetaan kuvaus palvelusta.
Tutustu Airbnb majoitukseemme ja varaa yöpyminen täältä.
Äijälän Talon puutarhalla on muutamia vuokrapalstoja sekä uutena mahdollisuutena laatikkoviljely. Kaudelle 2019 palstat ovat jo varattuja, mutta muutamia laatikkopaikkoja on vielä saatavilla. Kysy lisää puutarhurilta numerosta: 044-916 3774.
Oletko järjestämässä kurssia? Kysy tiloja ja palveluitamme käyttöösi numerosta 044 978 2682 tai sähköpostilla: aijala@aijala.fi