Toimintaa

Toimintaa

 

Lomalle Äijälän Taloon! Äijälän Talo ja puutarha tarjoavat virkistäviä elämyksiä maalaisympäristössä vain 5 km Jyväskylän keskustasta. Lyhytaikaiset asumispalvelut ja ohjatut lomat sopivat esimerkiksi päiväaikaista tukea tarvitseville vammaisille, muille apua tarvitseville sekä heidän läheisilleen. Lomalla voi viettää aikaa rentoutuen, pirtin ja puutarhan töihin oman kiinnostuksen mukaan osallistuen. Tarjolla on ohjattua toimintaa, kuten esimerkiksi luontoliikuntaa, eläintenhoitoa ja makkaranpaistoa kodassa sekä vuodenajasta riippuen myös aistipuutarhaan tutustumista ja jousiammuntaa. Kädentaidoissa hyödynnämme itse kerättyjä luonnonmateriaaleja. Teemme asiakkaiden toiveista retkiä muun muassa Äijälänsalmen lintutorniin sekä Viherlandiaan. Lomalle ja lyhytaikaiseen hoitoon pääsee kunnan palvelusopimuksella tai omakustanteisesti. Kerro toiveistasi ja kysy myös arkipäiviä!
Äijälän Talossa järjestetään kuntouttavaa työtoimintaa, johon voi hakea omavalmentajan kautta Jyväskylän työllisyyspalvelun asiakkaana. Myös muiden kuntien asukkaat voivat tiedustella oman kunnan sosiaalipalveluista mahdollisuutta kuntouttavaan työtoimintaan. Kuntouttavan työtoiminnan ohjaajana toimivat: Anita Veiste (puutarhuri, työkykykoordinaattori, hyvinvointivalmentaja) ja Toni Järvinen (mielenterveys- ja päihdetyöntekijä) Kuntouttava työtoiminta tapahtuu kesäaikaan pääasiassa Äijälän Talon puutarhassa, jossa työtehtävät liittyvät puutarhan hoitoon, viljelyyn sekä viheralueiden kunnossapitoon. Toiminnassa otamme huomioon myös Green Care -ajattelun ja haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden luonnosta voimaantumiseen. Muita kuntouttavan työtoiminnan mahdollisuuksia on mm. keittiö- ja kodinhoidon tehtävät, kiinteistönhoito, eläintenhoito, kädentaidot, avustava ohjaustyö kehitysvammaisten työ- ja päivätoiminnassa. Kuntouttavaan työtoimintaan liittyvät tiedustelut: 044-916 3774.
Äijälän Talon työ- ja päivätoiminnassa työtehtävät suunnitellaan asiakkaan osaamisen ja tavoitteiden mukaan. Ohjelmassa on muun muassa kädentaitoja, pihatöitä, leipomista ja ruoanlaittoa, ulkoilua, retkeilyä ja musiikkia. Kesäisin autamme talonväkeä eläintenhoidossa ja ruokkimisessa. Joulun lähestyessä tonttupajamme valmistaa tuotteita messuja silmällä pitäen. Mahdollisuuksien mukaan voimme ottaa vastaan myös alihankintatöitä. Äijälän Talossa kokoonnutaan yhdessä kahvihetkiin ja ruokailemaan suuren pirtinpöydän ääreen. Talon tarjoamat puitteet edistävät luontevasti asiakkaan sosiaalista vuorovaikutusta ja mahdollistavat kommunikaatiotaitojen harjaannuttamisen turvallisessa ympäristössä sekä lisäävät kontakteja toisiin ihmisiin oman kodin ulkopuolella. Työ- ja päivätoiminnasta vastaa (AMK) sosionomin ja artenomin koulutuksen saanut ohjaaja. Pienryhmässämme asiakkaat saavat yksilöllistä ohjausta, sillä käytössämme on myös apuohjaajia. Äijälän Talon työ- ja päivätoimintaan pääsee kunnan palvelusopimuksella tai omakustanteisesti.
Ikäihmisille suunnattu toiminta on tällä hetkellä tauolla. Olisitko sinä kiinnostunut vetämään iäkkäille suunnattua palvelua Äijälän Talolla? Ota yhteyttä ja keskustellaan mahdollisuuksista!
Käy katsomassa kuvat ja tilavaraustiedot Venuu -palvelusta: Tupa Sali Lisätietoja juhla- ja tilavuokrista osoitteesta: varaukset@aijala.fi
Äijälän Talon puutarhalla viljellään yleisimpiä kotimaisia kasviksia, juureksia, yrttejä, marjoja ja hedelmiä sekä keväisin hyötykasvien taimia. Puutarhan tuotteita voivat asiakkaat tulla satokaudella ostamaan suoraan puutarhalta arkisin klo 9-15. Maksu käteisenä tai kortilla. Satotilanteesta ja erityistarjouksista saat ajankohtaista tietoa Facebook-sivuiltamme: Facebook-sivuiltamme
Tutustu Airbnb majoitukseemme ja varaa yöpyminen täältä.
Äijälän Talon puutarhalla on muutamia vuokrapalstoja sekä uutena mahdollisuutena laatikkoviljely. Viljelylaatikoiden kausivuokra on 20€. Kysy lisää arkisin klo 8-16 puutarhurilta numerosta: 044-916 3774.
Oletko järjestämässä kurssia tai tapahtumaa? Kysy tiloja ja palveluitamme käyttöösi numerosta 044-916 3774 tai sähköpostilla: anita@aijala.fi